ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dil Peynirli Künefe (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182645)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:43 AM

Dil Peynirli Künefe
 
Dil Peynirli Künefe Tarifi - Dil Peynirli Künefe Yapılışı - Künefe Nasıl Yapılır - Dil Peynirli Künefe Pişirme Süresi

Malzemeler: (4 kişilik)

1 Paket Sütaş Dil Peyniri

2 Yemek Kaşığı Sütaş Tereyağı

200 Gr Çiğ Tel Kadayıf

1 Su Bardağı Toz Şeker

½ Lt Su

¼ Adet Limon

1 Top Vanilyalı Dondurma

Bir Tutam Toz Yeşil Fıstık


Yapılışı

Ufak boy teflon tavanın içerisini Sütaş Tereyağı ile yağlayın, daha sonra içini çok ince tabaka şeklinde çiğ tel kadayıfla kaplayın. Kaplama esnasında kadayıfı elle güzelce bastırın. Sütaş Dil Peyniri’ni çok ince parçacıklar şeklinde kestikten sonra kadayıfın üzerine orantılı bir biçimde serpiştirin ve üzerini tekrar aynı kalınlıkta çiğ tel kadayıfı ile kaplayın. En üste ufak parçacıklar halinde tereyağı koyun. Su, toz şeker ve limon suyunu bir tencere içerisine koyarak, koyu şurup kıvamına gelinceye dek kaynatın. Tavada hazırlamış olduğumuz künefeyi çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kadayıflar altın sarısı rengini alıp dil peyniri erimeye başlayınca ters düz edip diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Daha sonra kaynamakta olan şerbeti sıcak halde kadayıfın üzerine dökerek çekmesi bekleyin. Arzuya göre üzerine toz fıstık serpiştirerek bir top dondurma veya kaymak ile servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.