![]() |
Arı Sokması Pastası
Arı Sokması Pastası Tarifi - Arı Sokması Pastası Nasıl Yapılır - Arı Sokması Pastasının Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram) 500 gram un 100 gram şeker 250 ml oda sıcaklığında süt 1 yumurta 50 gram tereyağ Bir miktar tuz Ara Kreması İçin: 2 paket vanilyalı puding 750 ml süt 100 gram şeker 1 yumurta sarısı 200 gram çiğ krema Üzeri için: 100 gram çiğ krema 50 gram tereyağ 2 yemek kaşığı bal 100 gram şeker 200 gram file badem Hazırlanışı: Hamur malzemelerin tamamı karıştırılarak yoğurulur. Hamur 30 dk. bekletilir. Diğer tarafta puding , süt ve şeker pişirilir, biraz soğuduktan sonra yumurta sarısı ilave edilir ve karıştırılır. Bir kenarda soğuması beklenir. Üzeri için 100 gr çiğ krema, bal, tereyağ ve şeker bir tencerede kısa zaman pişirilir. En son ocak kapatılınca bademler ilave edilir ve bekletilir. Hazır olan hamur diktörtgen bir tepsiye tepsinin şeklini alacak biçimde yayılır. 10 dk. beklenir ve daha sonra bademli karışım üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk. pişirilir. Soğuması beklenir. Soğuyan hamur pandispanya gibi iki kat olacak şekilde kesilir. Soğuyan pudinge 200 gr. çiğ krema yada çırpılıp soğutulmuş kremşanti eklenir ve bir kez daha çırpılır. Soğuyan hamurun arasına yayılır, diğer parça yani bademli kat üste gelecek şekilde kapatılır en az 3 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.