![]() |
Zencefilli Karabiberli Kek
Malzemeler 120 Grm Taze Zencefil cekilmis 250 Ml ( 1 bardak) pekmez 250 Ml ( 1 bardak) cicek yag 200 G (1 Bardak) Seker 350 G ( 2 1/2 Bardak) Bardak Un 1 Tatli kasigi Tarcin 1/2 Tatli kasigi karanfil 1/2 Tatli kasigi karabiber 1 Bardak Su 2 Tatli kasigi Karbonat 2 Yumurta oda sicakliginda Hazırlanışı Firini 180C-350 Ayarlayalim.." Yuvarlak kek kalibimizi yaglayalim.. Once karbonat haric , kuru malzemeleri, Un, tarcin,karabiber, karanfil bir kasede karistiralim. Diger yandan cekilmis zencefil, pekmez, seker, yag ayri bir kasede karistiralim. 1 bardak suyu kaynatalim, icine karbonati atalim ve pekmezli karisimi ve iki yumurtayi hafif cirpip ekleyip karistiralim, icine un karisimi ekleyip isitilmis 180C-350F ve yaglanmis 22cm capinda yuvarlak kek kalibimiza dokup kek ayarinda pisirelim. Firinlanmis elma sosu icin : 5-6 adet elmayi kabuklari ile dilimleyelim, cekirdeklerini cikartalim, uzun borcam izine dizelim. Diger yandan bir tencere icine 2 yemek kasigi tereyagini yarim limon suyu ve 1/2 bardak seker, 1/2 bardak su ile kaynatalim seker eridikden sonra bu karisimi elmalarin uzerine atip 200C-400F derecede firina verelim uzerleri kizarincaya kadar pisirelim. Kek sogudukdan sonra uzerine dokup servis edelim Afiyet Olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.