ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Zencefilli Karabiberli Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182598)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 07:25 PM

Zencefilli Karabiberli Kek
 

Malzemeler


120 Grm Taze Zencefil cekilmis

250 Ml ( 1 bardak) pekmez

250 Ml ( 1 bardak) cicek yag

200 G (1 Bardak) Seker

350 G ( 2 1/2 Bardak) Bardak Un

1 Tatli kasigi Tarcin

1/2 Tatli kasigi karanfil

1/2 Tatli kasigi karabiber

1 Bardak Su




2 Tatli kasigi Karbonat

2 Yumurta oda sicakliginda


Hazırlanışı


Firini 180C-350 Ayarlayalim.."

Yuvarlak kek kalibimizi yaglayalim..




Once karbonat haric , kuru malzemeleri, Un, tarcin,karabiber, karanfil bir kasede karistiralim. Diger yandan cekilmis zencefil, pekmez, seker, yag ayri bir kasede karistiralim. 1 bardak suyu kaynatalim, icine karbonati atalim ve pekmezli karisimi ve iki yumurtayi hafif cirpip ekleyip karistiralim, icine un karisimi ekleyip isitilmis 180C-350F ve yaglanmis 22cm capinda yuvarlak kek kalibimiza dokup kek ayarinda pisirelim.




Firinlanmis elma sosu icin :




5-6 adet elmayi kabuklari ile dilimleyelim, cekirdeklerini cikartalim, uzun borcam izine dizelim. Diger yandan bir tencere icine 2 yemek kasigi tereyagini yarim limon suyu ve 1/2 bardak seker, 1/2 bardak su ile kaynatalim seker eridikden sonra bu karisimi elmalarin uzerine atip 200C-400F derecede firina verelim uzerleri kizarincaya kadar pisirelim.




Kek sogudukdan sonra uzerine dokup servis edelim




Afiyet Olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.