![]() |
Fındıklı Kek Tarifleri
kek tarifleri - sütlü fındıklı kek tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Fındıklı Kek Tarifi 1 Malzeme * 5 yumurta * 1 su bardağı un * 1 su bardağı fındık * 1/2 su bardağı + 1 çorba kaşığı şeker * 1/2 paket vanilya Yapılışı Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp, yağlı kâğıt yerleştiriniz. Bakır bir kapta yumurta ile şekeri çarparak koyu boza kıvamına geliriniz. Unu ilâve edip yavaşça karıştırınız, en son fındığı katınız. Hamuru kalıba döküp düzeltiniz. Orta hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz. Keki kalıptan çıkartıp kâğıtlarını alınız. Servis tabağına yerleştirip üzerine pudra şekeri serpiniz. Fındıklı Kek Tarifi 2 Malzeme * 3/4 bardak süt * 1/3 bardak krem şanti * 3 çorba kaşığı tereyağı * 125 gr. malt hülasası (bulabilirseniz) * 1+1/3 bardak fındık içi * 3 bardak un * 3 çorba kaşığı kabartma tozu * Biraz tuz * Yağlamak için yağ * Unlamak için un Süslemek için: * 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı * 1 çorba kaşığı şeker * 1 tatlı kaşığı tarçın Yapılışı: Süt ve kremayı ısıtın, şeker ve malt hülasasını ekleyip soğumaya bırakın. Ceviz içini ufalarken, un, kabartma tozu ve tuzu da bir kapta karıştırın. Sonra buna ceviz içini ve daha önce hazırladığınız sütü ilave edin. Yaklaşık 25 cm. uzunluğundaki bir kek kabını yağlayıp unladıktan sonra hamuru içine döküp, 150 dereceye kadar ısıtılmış fırına sürün. Fırının içinde bir fincan su da bulunsun. Kek 1 saat 15 dakika süreyle piştikten sonra fırından çıkarılmalıdır. Yarım saat sonra keskin bir bıçağı suya batırıp kabın kenarları boyunca dolaştırarak fındıklı keki kalıptan çıkarın. Erimiş yağı sürün, şekerle tarçını karıştırıp keke serpin. Fındıklı Kek Tarifi 3 Malzeme: * 3 adet yumurta * 1,5 su bardağı şeker * 2 su bardağı un * 1 paket vanilya * 3/4 su bardağı mısırözü yağı * 1 su bardağı yoğurt veya süt * 1 paket vanilya * 1 paket kabartma tozu * 1 kâse dövülmüş fındık Yapılışı: Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla katıp, çırpın. Kek kalıbını yağlayıp, hamuru boşaltın. Fındıkları ister içine isterseniz üzerine döküp, pişirin. Fındıklı Kek Tarifi 4 Malzeme * 500 gr. un * 3 paket kuru maya (her biri 7 gr.) * 200 gr. şeker * 350 gr. tereyağı * 150 mi. süt * 250 gr. öğütülmüş fındık * 1 tatlı kaşığı tarçın * 2 adet yumurta * 80 gr. pudra şekeri * Tuz Yapılışı Unu, mayayı, 100 gr. şekeri ve 1 tutam tuzu karıştırın. 200 gr. tereyağını sıcak sütün içindi eritip ılınmaya bırakın. Unlu ve sütlü karışımı mikserin hamur karıştırma ucu ile pürüzsüz bi hamur elde edinceye kadar karıştırın. Üstü kapalı ve iki misli oluncaya kadar 40 dakika mayalanmaya bırakın. Fındığı, 100 gr. şeker, tarçın, yumurtalar ve 2 kaşık suyu sürülecek kıvama gelinceyı kadar karıştırın. Hamuru ikiyi bölün, unlu tezgahta 17 cm uzunluğunda oval açın. Karışımı uzunlamasına ortalarına paylaştırın, hamurları rulo yapın. Kat yerleri üste gelecek seki de yağlanmış kek kalıplarına, yerleştirin. Kalıbı kağıt serili tepsiye ters çevirin. 200°C’de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Kalıpları çıkartın ve 7-10 dakika daha pişirin 150 gr. yağı eritin, keklerin üze rine sürüp pudra şekeri serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.