ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bavaruaz (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182546)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 07:33 PM

Bavaruaz
 
Bavaruaz tarifi - Bavaruaz yapilisi

Malzemeler :

• Pasta kreması 700 g

• Jelatin (yaprak) 12

• Krem Şanti 900 g

• Çeşitli taze meyve

Not: Çeşitli aroma ve renklendiriciler kullanılabilir.

Bavaruaz

yemeğinin hazırlanışı:

Bavaruaz’ın Tamamlanması

Soğuk suda bekletilmiş jelatinlerin suyu dökülerek eritilir, çırpılmış pastacı kreması ile karıştırılır. Bu karışıma çırpılmış krem şanti ilave edilerek karıştırılır.


Karışım tümü sıvı yağ ile yağlanmış kek kalıplarına dökülür ve 1 saat derin dondurucuda bekletilir.


Soğutucudan çıkarıldıktan sonra, bavaruaz ters çevirilerek çıkartılır, bol meyve ile garni yapılır. Torbaya doldurulmuş şanti sıkılarak süslenir. Meyvelerin üzerine jöle sürülür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.