ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Mürdüm Erikli Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182466)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 07:47 PM

Mürdüm Erikli Kek
 
Erikli Kek - Mürdüm Erikli Kek Yapılışı - Meyveli Kek Tarfileri



Malzemesi:


Alt taban için:

100 gr tereyağ yada margarin

yarım limonun rendelenmiş kabuğu

100 gr tozşeker

2 yumurta

50 gr nişasta

150 gr un

1 tatlı kaşığı kabartmatozu

Arası için:

500 gr çekirdeği çıkartılmış mürdüm eriği


Üst harç için:

2 Yumurta akı

2 çorba kaşığı su

100 gr tozşeker

2 yumurta sarısı

40 gr un

40 gr nişasta

yarım tatlı kaşığı kabartmatozu

yarım tatlı kaşığı tarçın


Üzerine serpmek için:

Pudra şekeri


1. Alt taban için yağı krema haline gelinceye kadar çırpın ve limon kabuğunu ilave edin. Sırası ile tozşekeri, yumurta, nişasta, un ve kabartma tozu ilave edip karıştırın. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hamuru yayın. Üzerine erikleri yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece ayarda 30 dakika pişirin.


2. Yumurta aklarını su ile kar haline gelinceye kadar çırpın. Tozşekeri ilave edip karıştırın, sonra yumurta sarılarını da ilave edin. Ayrı bir kabda un, nişasta, kabartmatozu ve tarçını karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş yumurtalı harça ilave edin, hafif karıştırın. 30 dakika sonra keki fırından çıkartın ve üzerine yumurtalı karışımı yayın, tekrar fırına sürün ve 15-20 dakika aynı ısıdı da daha pişirin. Kek soğunca üzerine pudra şekeri ilave edin. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.