![]() |
Vişneli Tereyağlı Mekik
Vişneli Tereyağlı Mekik Tarifi - Vişneli Tereyağlı Mekik Nasıl Yapılır - Vişneli Tereyağlı Mekik Malzemeleri
Vişneli Tereyağlı Mekik Malzemeler * 125 gr Tereyağı * 1 su bardaığı Pudra Şekeri * 5 adet Yumurta * 1 su bardağı Un * 1/2 çay bardağı toz Badem * 1 çay kaşığı Kabartma Tozu * 1 çorba kaşığı Vanilya * 100 gr Vişne * * 32 adet Kisilik Hazırlanışı ıdraşekerinı ve oda sıcaklığında teklemiş tereyağını bir kaba alıp, -ıhta kaşıkla ezerek birbirine yedıria umurtaları tek tek ekleyip karışıma edirin Başka bir kabın içinde elenmiş jn. vanilya, kabartma tozu ve bademi anştınn Toz kanşımı yumurtalı ; arışıma ekleyip kanştınn. Vişneleri kleyıp tekrar kanştınn. Hazırladığınız JU karışımdan birer çorba kasığı alarak alıplara paylaştırın, önceden ısıtılmış 170 derece fınnda 8 dakika pişirin kalıplardan çıkarıp, soğuduktan . onra servis yapın Not: Eğer bir adet kalıbınız varsa, mekikleri birkaç seferde pişirmek için hamuru buzdolabında muhafaza edin Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.