ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   amonyaklı pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182313)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:12 PM

amonyaklı pasta
 


malzemeler:

1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı margarin (eritilecek)
1 çay bardağı şeker
1 tepeleme çorba kaşığı toz pastacı amonyağı
un

hazırlanması:

Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 6 eşit parçaya bölerek buzdolabında 10 dk. dinlendirin.
Her bezeyi merdaneyle ince olarak açılacak. (24 yada 26 cm kadar)
Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişir.
Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alıyorum. Pastalar amonyaktan dolayı fırını açınca gözleriniz yanabilir endişelenmeyin bisküvi kıvamında oluyor.

Kreması:

1 kg süt
5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
8 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
250 gr margarin

hazırlanması:

Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişir.Piştikten sonra margarini ekle. (Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir)
Pastanın bir parçası konulur üstüne kremadan dökülür daha sonra 6 adet parça aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirilir.
En üstü ve kenarlarıda yine aynı kremayla kaplanır.
Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.