![]() |
amonyaklı pasta
malzemeler: 1 çay bardağı süt 2 yumurta 1 çay bardağı margarin (eritilecek) 1 çay bardağı şeker 1 tepeleme çorba kaşığı toz pastacı amonyağı un hazırlanması: Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 6 eşit parçaya bölerek buzdolabında 10 dk. dinlendirin. Her bezeyi merdaneyle ince olarak açılacak. (24 yada 26 cm kadar) Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişir. Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alıyorum. Pastalar amonyaktan dolayı fırını açınca gözleriniz yanabilir endişelenmeyin bisküvi kıvamında oluyor. Kreması: 1 kg süt 5 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı pudra şekeri 8 çorba kaşığı şeker 3 çorba kaşığı kakao 250 gr margarin hazırlanması: Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişir.Piştikten sonra margarini ekle. (Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir) Pastanın bir parçası konulur üstüne kremadan dökülür daha sonra 6 adet parça aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirilir. En üstü ve kenarlarıda yine aynı kremayla kaplanır. Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.