![]() |
Altın Çilekli Turta
Altın Çilekli Turta Tarifi - Altın Çilekli Turtanın Yapılışı - Altın Çilekli Turta Nasıl Yapılır
Malzemeler: 8-10 tane kurutulmuş altın çilek 250 gr. oda sıcaklığında margarin 10 çorba kaşığı tozşeker 2 tane yumurta 1 paket kabartma tozu 10 çorba kaşığı tepeleme un Üzeri için: 1 çay bardağı kurutulmuş altın çilek 1 paket (13 gr) tart jölesi 2.5 çay bardağı su Yapılışı: Margarin,tozşeker,yumurta,kabartma tozu ve un iyice yoğurulur. 8-10 tane ayrılmış altın çilek ilave edilir ve yeniden yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayrılır ve kalanı yağlanmış fırın kabına kaşıkla bastırılarak yerleştirilir. Ayrılan hamur parçasına 1 çorba kaşığı un ilave edilip yoğurulur ve küçük şeritler yapılıp turtanın üzerine yerleştirilir. Oluşan boşluklara altın çilekler yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Tart jölesi su ile pişirilip kaşıkla turtanın üzerine gezdirilir. Soğuyunca servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.