| Prof. Dr. Sinsi |
06-27-2012 09:00 PM |
Portakallı Haşhaşlı Kek
Portakallı Kek - Haşhaşlı Kek - Haşhaşlı Portakallı Kek
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 3/4 su bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- 1,5 su bardağı kepekli un
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
hazırlanışı
- Şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. Tüm malzemeleri karıştırmaya devam ederek, listedeki sıraya göre teker teker ekleyin.
- En son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın.
- Yağlanmış 30 cm uzunluğundaki dikdörtgen kalıba dökün. (Ben yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam kullandım.)
- Önceden ısıtılmış 180 C fırında 40-50 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra (sakın sıcakken çıkarmayın) kalıptan çıkarıp servis yapın.
|