ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Milföylü Kalp Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182011)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:03 PM

Milföylü Kalp Pasta
 
milföylü tatlılar - milföylü pasta tarifi - milföy hamuru ile pasta tarifi - milföylü tatlı tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Milföylü kalp pasta malzemeleri

18 tane milföy hamuru


700 ml süt


2 çay bardağı tozşeker


1.5 çay bardağı un


1 tatlı kaşığı buğday nişastası


2 yumurta sarısı


2 paket vanilya


30 gr tereyağı

Süslemek İçin


Frenküzümü


Nane yaprakları


Pudraşeker

Milföylü kalp pasta hazırlanışı


Krema için, süt, şeker, un, nişasta,

yumurta sarıları ve vanilyayı bir

tencereye alıp malzemelerözleşene kadar çırpın.

Sürekli karıştırarak puding kıvamında pişirin.

Piştikten sonra 30 gr tereyağı ilave edin.

Sürekli karıştırarak soğumasını sağlayın.

Milföy hamurlarını kalp şeklinde

kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Pişen hamurları tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın.

Hamurların arasına hazırladığınız kremadan sürerek

3 tanesini üst üste dizin.

Üzerlerini frenküzümleri ve

nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.