![]() |
HİNDİSTAN CEVİZLİ KREMALI BİSKÜVİ
Malzemeler ;
125 gram küp kesilmiş tereyağı Yarım su bardağı pudraşekeri 1 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu Yarım su bardağı mısır unu 1 çorba kaşığı soğuk su İÇİNE Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi 60 gram beyaz çikolata Bir buçuk çorba kaşığı krem peynir 1 adet yumurta Üzerine pudra şekeri Dilerseniz kakao Fırından aldığınız bisküvilerin üzerine pudraşekeri ve dilerseniz yapılışı Tereyağı ve pudraşekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Başka bir yerde un, kabartma tozu, mısır ununu eleyip, malzemeye karıştırın. Bu karışımı yağa ekleyin. 1 çorba kaşığı suyu da ilave edin. Hazırladığınız hamuru folyoya sarıp, buzdolabında 2-3 saat bekletin. Içini hazırlayın. Bunun için, çikolatayı benmari usulü eritin. Ocaktan aldığınız çikolatanın içine hindistancevizi, krem peynir ve az çırpılmış yumurtayı katın. Dolaptan aldığınız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Yuvarlayıp, yassıltın. Ortasına hindistancevizli karışımdan koyun. Aynı şekilde bir adet ceviz büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlayın ve diğerinin üzerine kapatın. Hamuru bu şekilde bitirin. Kenarlarını bastırarak kapatın. 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.