![]() |
Kuşburnu Aromalı Kek
Kuşburnu Aromalı Kek Tarifi - Kuşburnu Aromalı Kekin Yapılışı
Malzemeler, 5 adet yumurta Yarım su bardağı pudra şeker Yarım su bardağı kuşburnu marmeladı Yarım su bardağı sıvı yağ 2 Paket kabartma tozu Yeterince un Süslemek için, Kuşburnu marmeladı Hindistan cevizi Hazırlanışı, 1. Derin bir kapta yumurta ve pudra şekerini köpürene dek çırpın. 2. Sıvıyağ, marmelat, kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. 3. Boza kıvamına gelinceye kadar un ekleyip kaşıkla karıştırın. 4. Düz bir fırın tepsisini yağlayıp hamuru dökün. 5. 185 derecelik fırın ısısında 25-30 dakika pişirin. 6. Soğuduktan sonra çay bardağının ağız kısmıyla halkalar çıkarın. 7. Servis tabağına yerleştirip üzerlerine bir tatlı kaşığı marmelat sürün. 8. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.