ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Zencefilli, Tarçınlı Doğum Günü Kurabiyeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181693)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:55 PM

Zencefilli, Tarçınlı Doğum Günü Kurabiyeleri
 
Malzemeler:



Pandispanya için:



4 yumurta,

1 su bardağı un,

1 su bardağı şeker,

100 gram sütlü, 100 gram bitter çikolata,

1 paket vanilya aroması,

1 kabartma tozu,

2 çorba kaşığı kakao,

8 çorba kaşığı yoğurt,

1/2 su bardağı sıvıyağ.


Kreması için:


250 gram krema,

170 gram bitter küvertür,

80 gram sütlü çikolata.



YAPILIŞI:



Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.

Yumurta ,şeker ve aromayı birlikte çırpmaya başlayalım.

Ayrı bir kaba unu,kabartma tozunu ve kakaoyu eleyelim.

Çikolatamızı benmaride eritelim.

Çırptığımız yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatamızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Şekerin iyice erimesi gerekmektedir.

Bu sırada yoğurdumuzu ekleyip çırpalım, sıvı yağı ekleyip çırpalım.

Hazırladığımız unlu karışımı ilave edip tekrar yavaş yavaş çırpalım.

Ve hazırladığımız karışımı ilave edelim.

Tel ızgaranın üzerinde dengelice kalıbımızı yerleştirip yaklaşık 1 saat pişirelim. Piştikten sonra tezgahta soğutup fırının içerisinde saklayalım.

Kremasını hazırlamak için çilolatamızı benmari usulü eritelim.

Kremayı eritilmiş çikolatanın üzerine döküp koyulaşana kadar çırpalım.

Pandispanyamızı ikiye bölüp kremamızı sürelim. Muz dilimlerini de yerleştirip diğer katını kapatalım (isterseniz şekerli su ile ıslatabilirsiniz. Fakat yumuşak bir kek olduğu için çok da şart değil).




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.