![]() |
Pratik Milföy Tatlısı
Milföy Tatlısı Tarifleri - Kolay Milföy Tarifleri - Milföylü Tarifler
Malzemeler: - 4 adet milföy hamuru - 1 muz Krema için malzemeler: - 2 çay bardağı toz şeker - 3 su bardağı süt - 3 yemek kaşığı un - 1 yemek kaşığı tereyağ / margarin Milföy karelerini, çapraz şekilde keserek, yağlı bir kağıt üzerine dizin. Üstlerinin rengi hafif değişinceye kadar pişirin. Ben 200 derecede pişirmeye çalıştım, ama maalesef çok fazla kabarmadılar. Resimde gözüktüklerinden daha iyi durumdalardı, yanık bir tarafları yoktu. Ama siz yine de dikkatli olun, bir anda yanıverirler. Pişen milföy hamurları biraz soğuyunca, ortadan ikiye kesin. Benimkiler çok kabarmadığından anca ikiye kesilebildiler. Eğer kabarsalardı 3′e bile ayırabilirdik. Yukarıdaki malzemelerle hazırladığınız kremayı, milföylerin içine doldurun. Üzerine muz dilimleri dizebilirsiniz. Diğer katla, üzerini kapatın. İyice soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip, ikram edebilirsiniz. Tavsiye: Aynı gün yenmesi gereken bir tatlı. Bekleyince kıtırlığı gidiyor ve içinde krema bulunan bir böreğe dönüyor. O haliyle de çok fena sayılmaz, ama tabii tazesi gibi değil. Alıntıdır (hafif tarifler) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.