![]() |
Profiterollü Pasta
Profiterollü Pasta Nasıl Yapılır - Pasta Tarifleri - Profiterollü Pasta Tarifi
Profiterollü pasta malzemeleri 1 paket hazır dolgu kreması 2.5 çay bardağı soğuk süt 6-7 profiterol topu 1 kat hazır pasta tabanı 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı granül kahve Muhallebi için 2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1.5 çay bardağı un 1 paket vanilya 100 gr labne peyniri Sos için 100 ml krema 200 gr çikolata Profiterollü pasta hazırlanışı Dolgu kreması ve 2.5 çay bardağı soğuk sütü mikserle çırpın ve profiterol toplarının içlerini doldurun. Pasta tabanının tek katını kahve ve 1 su bardağı sütle ıslatın. 2 su bardağı süt, toz şeker, un ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınınca labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın. Yarısını kekin üzerine yayın. Profiterol toplarını üzerine dizip kalan sosu üzerine gezdirin. Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Pastanın üzerine çikolata sosunu gezdirip servis yapın. Profiterollü pasta artık hazır, afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.