Prof. Dr. Sinsi |
06-27-2012 10:01 PM |
Brownie kek tarifi
Malzemeler- 250 gr bitter çikolata, doğranmış
- 125 gr tereyağı
- 1 1/2 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 160 gr sütlü çikolata
- 1/4 su bardağı fıstık
Yapılışı[*]Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın. 20 cm’lik kare bir pişirme kabını yağlayıp, kabın bütün kenarlarından 5′er santim dışarı sarkacak şekilde parşömen kağıdı serin.[*]Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.[*]Teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın.[*]Un ve tuzu çok karıştırmamaya özen göstererek bu karışıma ekleyin.[*]Fırın kabına boşaltıp üzerini spatula yardımıyla düzleyin ve 35-40 dakika pişirin.[*]Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.[*]Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve 5-10 dakika bekleyin. Ilık çikolatayı brownienin üzerine dökün. Tepesine de fıstıkları serpiştirin ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.
|