ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Nine Keki (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181648)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:03 PM

Nine Keki
 
Nine Keki


(16 Porsiyon)


Malzemeler

Pişirme spreyi

8 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, oda sıcaklığında

2 bardak beyaz un

1 yemek kaşığı kabartma tozu

1 yumurta

1 bardak şeker

1 bardak süt

1 çay kaşığı vanilya


Yapılışı

Fırını önceden 175 derecede ısıtın. 20 - 25 cm’lik kare kek kalıbını pişirme spreyi ile kaplayın. Genişçe bir kasede tereyağ ve şekeri krema haline getirin. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Büyük bir kaşıkla 1 - 2 dakika karıştırın. Tereyağ ve şeker karışımı küçük topaklar halinde kalacaktır. Süt, yumurta ve vanilyayı başka bir kasede karıştırın. Sıvı karışımı unlu karışıma dökün. Islatmak için çok yavaşça karıştırın. Kek hamurunda topaklar ve hava kabarcıkları olacaktır. Çok fazla karıştırmayın. Hamuru kek kalıbına bir spatula yardımıyla dökün, her tarafa eşit dağılmasını sağlayın. Hamura çok fazla bastırmayın. Fırının orta katında 35 - 50 dakika pişirin. Otuz dakikadan sonra dikkatlice takip edin. Kek kabarmalı ve üzeri altın sarısı kahverengi olmalıdır. İçine soktuğunuz kürdan temiz çıkıyorsa tamamen pişmiş demektir. Fırından çıkartın ve soğumasını bekleyin. Çok nemli ve çabuk ufalandığı için en kolay kek kalıbından servis edilir.


İpucu

Unutmayın! Taze meyveler en iyi tatlıdır!


Bu çok kullanışlı kek kuşaklar öncesinden gelen eski bir tariftir. Bu tarifin sade versiyonu tek başına yenilebileceği gibi, diyetinize uyduğu oranda ezilmiş meyve veya çikolata sosu ile de yenilebilir. Bütün meyvelerin kullanılabileceği bir kek modelidir.


Düşük potasyumlu meyvelerden istediklerinizi ekleyerek harika bir “Meyveli Nine Keki” yapabilirsiniz. Burada verilen diğer üç tarif bu tatlının ne kadar değiştirilebilir ve uyarlanabilir olduğunu gösteriyor.


Diyabetliler bu tarifteki şeker miktarını 1/2 bardağa kadar azaltabilirler ve gene de tatminkar sonuçlar elde edebilirler.


Bir Porsiyonun Besin Değerleri

Protein 3 gram

Potasyum 44 mg.

Sodyum 103 mg.

Karbonhidrat 25 gram

Kalori 170

Fosfor 54 mg.

Kalsiyum 89 mg.

Yağ 7 gram




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.