![]() |
Çilekli Milföy Pastası
milföy pastası nasıl yapılır - çilekli pasta tarifi - milföylü pastaMALZEMELER:
Milföy hamuru 1 paket 6'lı 100 gr süt 20 gr un 30 gr şeker 20 gr yağ az vanilya 200 gr çilek HAZIRLANIŞI: Milföy hamurlarını bir tepsiye dizer çatalla deleriz ve 180 derece ısıtılmış fırına pişiririz. Ortalama 15-20 dakikada pişer. Bir tencerenin içerisine süt, un, şeker ve vanilyayı ocağa koyarız ısık ateşte karıştıra karıştıra kaynatırız. Kaynama işlemi bittikten sonra kenara alırız ve yağı yediririz. Kremamız soğuduktan sonra milföy hamurlarımızın üstüne süreriz aralarına doğranmış çiçekleri koyarız iki kat çilek üç kat milföy hamuru olacak şekilde koyarız ve dolapta iyice donmasını bekleriz. Üstüne pudra şekeri eler istenilen süsleme yapılır ve servis edilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.