![]() |
Portakallı Madeira Keki
portekiz usulü kek tarifi - portakallı kek nasıl yapılırMalzemeler:
200 gr un Bir tutam tuz Bir çay kaşığı kabartma tozu 125 gr tereyağı ya da margarin 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 2 yumurta, çırpılacak 5 yemek kaşığı portakal suyu Ağaç kavunu kabuğu Tarifi: 15 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın. Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin, şeker ve portakal kabuğunu karıştırın. Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin. Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek portakal suyu ekleyin. Kalıba boşaltıp, 1 saat ya da kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin. 30 dakika sonra fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin. 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.