![]() |
KARADENİZ KEKİ
KARADENİZ KEKİ
MALZEMELER: -5 yumurta -2,5 kahve fincanı şeker -1,5 su bardağı iç fındık (200 gr.) -1 limon kabuğu rendesi -1 kahve fincanı galeta unu YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır. Fındık çok ince olarak makinede çekilir. 2- Bakır bir tencerede yumurtalar, şeker ve limon kabuğu çarpılıp iyice koyulaştırılır. 3- Çekilmiş fındık ve galeta unu konup kaşıkla karıştırılır. 4- Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. ÜZERİNE: Bir kasede 1 su bardağı pudra şekere 2- 3 çorba kaşığı sıcak su azar azar konarak karıştırılır ve ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir. Kalıptan çıkarılan kekin üzerine yarısından çoğu dökülüp bıçakla yayılır. Kasede kalana 1- 2 tatlı kaşığı kakao elenir. Karıştırılıp kekin üzerine istenen şekle göre dökülür. İki renk birbirine kaynaştırılır. Donması beklenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.