![]() |
İspanyol Kek (İspanya)
İspanyol Kek (İspanya)
MALZEMELER 125 gr pudra sekeri 5 Adet yumurta 75 gr rendelenmis çikolata 125 gr galeta unu 100 gr margarin 75 gr dövülmüs ceviz 2 Tatli kasigi tarçin Yarim limon rendesi Vanilya sosu için : 1 Su bardagi süt 2 Adet yumurta sarisi 1 Kahve fincani tozseker YAPILIŞ TARİFİ Yumurtalari teker teker bir kaba kirarak mikserle karistirin. Mikseri birakip geri kalan malzemeleri bir kasik yardimi ile yumurtalara yedirin. Hazirladiginiz karisimi teflon bir kek kalibina veya varsa küçük kek kaliplarina dökerek önceden isitilmis 175 dereceli firinda 35 dakika pisirin. Üstüne vanilya sosu dökerek süsleyin. Vanilya sos için küçük bir tencerede süt, vanilya ve sekeri agir ateste karistirarak kaynatin. Ayri bir kapta yumurta sarilarini karistirin. Kaynamis sütten azar azar alarak yumurtalara yedirin. Sonra ocaga olarak karistirarak kaynatin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.