![]() |
Keçi Patisi
Malzemeler
2 yemek kaşığı yoğurt 1/2 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Üzeri için pudra şekeri Yapılışı Bütün malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru yaklaşık 0,3 cm kalınlığında açın. 0,5 cm. de denedim ama kızarırken kabardığı için içi biraz çiğ kaldı. 0,3 cm. olanlar oldukça kibar ve güzel pişmişti Açtığınız hamurdan 2 - 2,5 cm. kalınlığında şeritler kesin. Bu şeritleri de uzunluğu 5 - 6 cm. olacak şekilde kesin. Oluşan parçaların ortasına şekildeki gibi kesik atın. Ben 2/3'ünü kestim, ama denemek amacıyla 1/3'ünü kestiklerim daha güzel göründüler -ki onlar da tabakta yok... Hamurları kızgın yağda kızartın. Kızaran hamurları bir tabağa alın. Üzerine bol pudra şekeri serperek servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.