![]() |
Portakallı Etimek Tatlısı
Malzemeler
1 paket etimek Şerbeti İçin 2 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker Kreması İçin 1 lt. süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı margarin 1 paket vanilya 1 portakal kabuğu rendesi Yapılışı Öncelikle suyla şekeri bir tencereye alıp ocağın altını açın. Şerbetin kaynamasına yakın tencereyi ocaktan alın, kaynamasına gerek yok. Şerbeti ılımaya bırakın. Etimekleri bir borcama ya da tencereye döşeyip, ılıyan şerbetle ıslatın. Bir tencereye süt, uni şeker ve vanilyayı koyun, içine portakal kabuğunu rendeleyin. Muhallebi kıvamına gelene kada pişirin. Pişen muhallebiyi ılımaya bırakın. Ilıyan muhallebinin içine 1 yemek kaşığı margarin (tuzsuz tereyağı da olabilir) ekleyin ve mikserle güzelce çırpın. Ne kadar uzun çırparsanız, kıvamı o kadar güzel olur. Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün, soğuk servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.