ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çöpçatan Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181479)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:31 PM

Çöpçatan Kek
 
Malzemeler


1 paket kabartma tozu

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

½ su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı toz şeker

2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı dövülmüş ceviz

3 adet orta boy tatlı elma

yapılışı:


. Öncelikle, derin bir kapta oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri çatalla köpük köpük oluncaya kadar, 2-3 dakika çırpın.

. Sonra, ılık süt ve sıvıyağı ekleyerek çatalla çırpmaya devam edin.

. Şimdi de; üzerine irmik un ve kabartma tozunu aktarıp kaşıkla iyice karıştırın.

. Diğer taraftan,elmaları soyup rendeleyin.

. Elmaları ellerinizle sıkarak suyunu çıkarın.

. Suyunu sıktığınız elmaları ve çekilmiş ceviz içini de hamura ilave edip yine karıştırın.

. Artık yumuşamış margarinle iyice yağladığınız kalıba boza kıvamındaki kek hamurunu boşaltabilirsiniz.

. Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri koyu kahverengi oluncaya kadar, 35 dakika pişirin.

. İyice pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdanı keke batırıp çıkarın. Hamur kürdana yapışmamışsa kek pişmiş demektir.

. Son olarak, fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın.

. Sonra kalıbından çıkarıp üzerini Hindistan cevizi ve çekilmiş fıstıkla süsleyerek servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.