ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bisküvi Kasesinde Hindistan Cevizli Krema (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181452)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:36 PM

Bisküvi Kasesinde Hindistan Cevizli Krema
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:


200 gr kepekli bisküvi

60 gr fındıklı akide şekeri

6,5 çorba kaşığı tereyağı

2 adet yumurta

1 çay bardağı tozşeker

3 çorba kaşığı mısır nişastası

2 su bardağı süt

yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi

1 çorba kaşığı ince doğranmış hindistan cevizi


Hazırlanışı:


1- 5 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte eritin. Bisküvileri elinizde ufalayıp robotta un haline getirin. Minik doğranmış 40 gr fındıklı akide şekeri ve erimiş tereyağını ilave edip karıştırın.


2- 18 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla düşeyin. Bisküvin’ karışımı dökün ve yemek kaşığının sırtı ile dip ve kenarlara bastırarak yapışmasını sağlayın. Buzdolabına koyup donmasını bekleyin.


3- Yumurta, şeker ve nişastayı topaksız bir karışım oluncaya kadar mikserde çırpın. Sütü ısıtıp azar azar dökerek ve tahta kaşıkla karıştırarak ilave edin. Bir tencereye döküp devamlı karıştırmak suretiyle kısık ateşte 5 dakika süreyle pişirin.


4- Pişirdiğiniz kremayı ateşten alıp kalan yağı ilave edin. karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hindistan cevizi rendesini ilave edip karıştırın. Hazırladığınız bu kremayı bisküvilerin üzerine dükün. Bir spatula ile düzeltin ve kalan hlndlstan cevizi rendesini üzerine serpin. Ayırdığınız 20 gr fındıklı akide şekeri ile süsleyip buzdolabında 1 saat bekletin.


Afiyet Olsun..


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.