ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pişmaniyeli Kestaneli Baton Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181352)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:52 PM

Pişmaniyeli Kestaneli Baton Pasta
 
Pişmaniyeli Kestaneli Baton Pasta - Pişmaniyeli Kestaneli Baton Pasta Tarifi

http://www.oktayustam.com/images/tar...-pasta-(2).jpg

Malzemeler :

3 yumurta

1 çay b.toz şeker

1 p.vanilya

1 p.kabarma tozu

1.5 su b.söke un

Kreması için:


2 su b.süt

1 çay b.toz şeker

2.5 çorba k. söke un

1 p.vanilya

Arası için:


kestane

damla çikolata

Üzeri için:


1 paket toz şanti

1 su b.süt

kestane

pişmaniye

Hazırlanışı :

Pastanın keki için yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle köpürene kadar çırpın. Ardından üzerine söke unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış yağlı kağıdı fırın tepsisine yayın. Kek hamurunu üzerine incecik yaydıktan sonra 200 derecede pişirin.


Diğer tarafta kreması için tencereye sütü, toz şekeri, unu ve vanilyayı ekleyerek çırparak pişirin.


Pişen keki 3 eşit parçaya bölün. Brinci katı servis tabağına alın. Üzerini kestane şekerini şerbeti ile ıslattıktan sonra krema ile kapladıktan sonra üzerine damla çikolata ve kestane serpin. İkinci katı da üzerine kapatın. Yine şerbet ile ıslatıp aynı işlemi bu kat için de tekrarlayın. Üçüncü katı da kapatıp üzerini ve kenarlarını krem şanti ile kaplayın. Pişmaniye ile de kaplayıp kestane serptikten sonra bir gece buzdolabında bir gece bekletin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.