ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Cennet Hurması Keki (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181341)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:54 PM

Cennet Hurması Keki
 
Cennet Hurması Keki Tarifi - Cennet Hurması Keki Yapılışı


Malzemeler


1 ¼ bardak (cup) cennet hurması püresi

1 tatlı kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 bardak un

1 tatlı kaşığı tarçın

½ tatlı kaşığı muskat

½ tatlı kaşığı toz karanfil

110gr tereyağ

½ bardak şeker

½ bardak esmer şeker

1 yumurta

½ bardak kefir (ya da süt + 1 tatlı kaşığı limon suyunu 15dk kadar bekletip de kullanın)

1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi


Yapımı :


Fırınınızı 175C’ye ayarlayın, ısıtın

Cennet meyvelerinin çekirdeklerini, mümkünse kabuğunu soyup püre yapın

Bir kaba un, kabartma tozu, karbonat, muskat, tarçın ve toz karanfili eleyin

Bir başka kapta tereyağ ve şekeri, elektrikli çarpıcı yardımıyla 3dk kadar karıştırın.


Yumurta ve meyve püresini de ekleyip iyice karıştırın. çarpıcıyı bir kenara koyup unlu karışımın yarısını bir spatula yardımı ile sulu karışıma yedirin

Kefir (ya da limonlu sütü) ekleyin, yine iyice karışmalarını sağlayıp kalan un ve portakal kabuğu rendesini ekleyin


22cm çapındaki fırın kabınızı yağlayın ve kek karışımını ona döküp fırında 40dk kadar pişirin

Eğer kürdan testini geçtiyse fırından alıp soğutma teli üzerinde 10dk bekletin, sonra da kalıptan çıkartın

Servis yaparken üzerine pudra şekeri ekeyebilirsiniz




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.