![]() |
Burbon Bisküvisi
Burbon Bisküvisi Tarifi - Burbon Bisküvisi Yapılışı - Burbon Bisküvisi Nasıl Yapılır - Burbon Bisküvisi Malzemeleri
100 gr un 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 15 gr kakao 350 gr margarin 50 gr pudra şekeri 1 yemek kaşığı şurup. İçi: 25 gr çikolata 1+1/2 yemek kaşığı su 50 gr şeker, elenmiş Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin. Hafif bir krem haline gelene dek şeker ile tereyağını karıştırın. Şurubu da çırparak içine katın. Un ile kakaonun yarısını bu karışıma katıp, düzgün bir duruma gelene dek karıştırın. Hafif unlanmış bir düzeye alarak kalan un ile birlikte yoğurun. Hamuru ince olarak açın. 6 cm. uzunluğunda ve 2,5 cm. genişliğinde parmaklara kesin. Palet bıçağı ile yağlanmış tepsiye yerleştirerek üstlerini çatalla delin. Hafif fırında 15-20 dakika pişirin. Tepsiden alıp soğumaya bırakın. Çikolata ile suyu küçük bir kabın içinde ateşin üstüne koyun. Çikolata eridiğinde şekeri de katıp ateşten alın. Karışım koyu bir kıvama gelene dek soğumaya bırakıp, bir kısım bisküvilerin üstüne sürün ve diğer bisküvileri de bunların üzerlerine yerleştirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.