![]() |
Haşhaşlı Pasta
Haşhaşlı Pasta Tarifi - Haşhaşlı Pasta Nasıl Yapılır - Haşhaşlı Pasta Malzemeleri
Haşhaşlı Pasta Malzemeler: 3 Yumurta 1 Su Bardağı İrmik 1 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı şeker 1 Su Bardağı Sıvıyağ 1 Su Bardağı Haşhaş 1,5 Su Bardağı Un 1 Paket Kabartma Tozu Şerbeti : 1 Bardak Su 1 Bardak Toz Şeeker Üzerine: 1 Paket Kremşanti Yapılışı : Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Haşhaştan dört yemek kaşığı ayırın, diğer malzemeleri ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Tepsiyi yağlayın(tereyağ,yada margarinle),ayırdığınız 4 yemek kaşığı Haşhaşla kaplayın : Harcı tepsiye dökün. 185° derecelik fırında pişirin: Kek Piştikten sonra şerbeti hazırlayın Şerbeti üzerine dökün ve bir 5 10 dakika çekmesini bekleyin: oğuyan keki kalibtan çıkarın. Kremşantiyi hazırlayın ve üzerine sürün. Haşhaşla süsleyin: Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.