ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Tahinli ve Pekmezli Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181185)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:20 PM

Tahinli ve Pekmezli Kek
 
Tahinli ve Pekmezli Kek Tarifi - Tahinli ve Pekmezli Kek Nasıl Yapılır - Tahinli ve Pekmezli Kek Malzemeleri


Malzeme Listesi


* 3 Su Bardağı Un

* 2 Adet Yumurta

* 1 Su Bardağı Tahin

* 1 Su Bardağı Pekmez

* Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ

* 1 Su Bardağı Yoğurt

* 1 Paket Kabartma Tozu

* Yarım Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş)


Tahinli ve Pekmezli Kek Nasıl Yapılır?


1. Çıpma kabına 2 adet yumurta, 1 su bardağı pekmez ve tahin, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurdu koyup iyice karıştırın.


2. Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu ve dövülmüş cevizi harmanlayın.


3. Harmanladığınız unu, çırpma kabındaki karışıma ilave edip, tahta kaşık yardımı ile yavaşça karıştırarak kek hamurunu hazırlayın.


4. Kullanacağınız kek kalıbının her tarafını iyice yağladıktan sonra bir miktar un serpiştirin. Un, kekin kalıptan kolayca çıkmasını sağlayacaktır.


5. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Kekin sönmemesi için, ilk 15 dakika fırının kapağını açmayın. Soğuduktan sonra keki kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.