ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kayısılı Kurabiye Dilimleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181071)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:39 PM

Kayısılı Kurabiye Dilimleri
 
Malzemeler

Hamur karışımı için; • 2 su bardağı un

• 1 su bardağı tozşeker

• 1 çimdik tuz

• 1 paket margarin (oda ısısında)

• 1 su bardağı Hindistan cevizi

• ½ paket karbonat (10 gr) Vanilya poşeti gibi olanların yarım paketi

İç malzemesi için;

• 2 su bardağı kuşbaşı kesilmiş kuru kayısı ( ben 300 gr. Kullandım)

• 1 su bardağı su

• 1 su bardağı tozşeker

• 1 tatlı kaşığı tarçın

• Ben ayrıca ceviz de kullandım

Yapılışı;
İç malzemenin hazırlanması;


1. Suyu, şekeri ve kayısıları bir tencereye koyup tüm suyunu çekene dek pişirelim.

2. Soğuyunca içine tarçın ekleyelim ve karıştıralım

Hamur malzemesinin hazırlanması;


1. Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım

2. Unu karıştırıp pütür bir hamur yapalım

• Hamur normal hamur olmayacak elde dağılan pütür pirin. Tanesi dediğimiz şekilde olacak, korkmayın öyle olması gerekiyor.


• Ben kare küçük borcamda yaptım tam geldi. Kalıbınızı yağlayın


• Pirinç kıvamındaki hamurunuzun yarısını taba yayın elinizle hafifçe üstünden basın düzeltin


• Kayısılı harcı içine yayalım, kalan hamuru da harcın üzerine yayalım elimizle düzeltelim.


• 170 derece fırında 15-20 dk kadar pişirelim


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.