![]() |
Kayısılı Kurabiye Dilimleri
Malzemeler
Hamur karışımı için; • 2 su bardağı un • 1 su bardağı tozşeker • 1 çimdik tuz • 1 paket margarin (oda ısısında) • 1 su bardağı Hindistan cevizi • ½ paket karbonat (10 gr) Vanilya poşeti gibi olanların yarım paketi İç malzemesi için; • 2 su bardağı kuşbaşı kesilmiş kuru kayısı ( ben 300 gr. Kullandım) • 1 su bardağı su • 1 su bardağı tozşeker • 1 tatlı kaşığı tarçın • Ben ayrıca ceviz de kullandım Yapılışı; İç malzemenin hazırlanması; 1. Suyu, şekeri ve kayısıları bir tencereye koyup tüm suyunu çekene dek pişirelim. 2. Soğuyunca içine tarçın ekleyelim ve karıştıralım Hamur malzemesinin hazırlanması; 1. Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım 2. Unu karıştırıp pütür bir hamur yapalım • Hamur normal hamur olmayacak elde dağılan pütür pirin. Tanesi dediğimiz şekilde olacak, korkmayın öyle olması gerekiyor. • Ben kare küçük borcamda yaptım tam geldi. Kalıbınızı yağlayın • Pirinç kıvamındaki hamurunuzun yarısını taba yayın elinizle hafifçe üstünden basın düzeltin • Kayısılı harcı içine yayalım, kalan hamuru da harcın üzerine yayalım elimizle düzeltelim. • 170 derece fırında 15-20 dk kadar pişirelim |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.