ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Uludağ Pastası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181028)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:46 PM

Uludağ Pastası
 
uludağ pastası nasıl yapılır - uludağ pastasının tarifiULUDAĞ PASTASI (Dondurucuda 12 saat bekleyebilir)


Malzemeler:


500 gram süt


2 yemek kaşığı kakao


2 adet poşet tatlandırıcı veya 12 adet havanda dövülmüş tablet tatlandıncı,


Uludağ Pastası Tarifi


2-3 dilim kepekli etimek


2 adet kayısı, 2 adet incir


1 kahve fincanı dövülmüş fındık veya ceviz


1 yemek kaşığı kuru üzüm


1 porsiyonun diyabet değişimi:


1 dilim Uludağ Pastası- 1 bardak


7 dilim ekmek+1 ölçü yağ


Yapılışı:


1. Süt ve kakao karıştırılarak kaynatılır. Ocaktan alındıktan sonra içine tatlandırıcı katılır.


2. Etimekler ufak ufak kırılarak; içine ince doğranmış kayısı, incir, üzüm, ceviz veya fındık ilave edilir. Üzerine sütlü kakao karışımı dökülür, karıştırılır. Alüminyum folyoda istenilen şekil verilerek sarılır. Derin dondurucuda en az 3-4 saat bekletilir. Yeneceği zaman dilimlenerek servis yapılır.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.