![]() |
AY ÇÖREĞİ
AY ÇÖREĞİ
Malzemeler 3 su bardağı un ¾ küçük paket margarin 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri 1 kahve fincanı süt 1 tatlı kaşığı yaş bira mayası 2 yumurta Limon kabuğu rendesi İçi İçin 1 Su bardağı ceviz veya fındık içi Yarım su bardağı toz şeker Yarım kahve fincanı kaşığı süt 1 Kahve kaşığı yeni bahar Yarım kahve fincanı tarçın 3 Çorba kaşığı krik krak veya bayat ekmek içi 2 Çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm Yapılışı Un elenerek ortasına sütlü ezilmiş bira mayası pudra şekeri yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur ve üzeri örtülüp mayalandırılır (hamur iki misli kabarmalıdır). İçinin Hazırlanması : Sütün içine çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yeni bahar üzüm konup karıştırılarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için). Mayalanan hamur (1,5 büyüklüğün de parçalara bölünerek) 9-10 cm çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsiye dizilir. Orta hareketli fırında pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.