![]() |
Elmalı Kış Pastası
Pasta Tarifi - Pasta Yapılışı - Elmalı Pasta - Kış Pastası
MALZEMELER 1 yumurta 125 g margarin 1 yemek kasigi su 1,5 çay bardagi pudra sekeri 1 paket vanilya 2,5-3 su bardagi un 1 paket kabartma tozu Elmali dolgu: 3 adet orta boy elma, 1 tatli kasigi tarçin, 1 paket vanilyali puding, 3 su bardagi su, Krema: 1 paket krem santi, 1 su bardagi soguk süt YAPILIŞI Yumurta, margarin, su, pudra sekeri, sekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazirlayin. Hamurun 2/3`ünü 26 cm çapindaki kelepçeli kalibin zeminine yayin ve çatal ile bir çok kez delin. Kenarlik yapmak için, kalan hamuru kalibin kenarlarina 2,5-3 cm yüksekliginde esit sekilde yerlestirin. Elmali dolgu: Elmalari soyup çekirdeklerini çikartin. Ince dilimler halinde kesip hamurun üzerine dagitin. Üzerine tarçini serpin. Pudingi su ile 2-3 dakika kaynatarak pisirin. Bekletmeden elmalarin üzerine dökün. Firina koyup önceden isitilmis 160 dereceli firinda 45-55 dakika pisirin. Sürenin sonunda firini kapatin ve kapagini açin. Bu sekilde 1 saat bekletin ve firindan çikartin. Kaliptan çikartmadan bir gece dinlendirin. Krema: Krem santiyi süt ile 2-3 dakika çirpin. Bir gece dinlenmis olan pastanin üzerine yayin ve kakao serpin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.