ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fil Kulağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180890)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:09 AM

Fil Kulağı
 


Fil Kulağı


MALZEMELER

20 kişilik

1 adet rulo katlı hamur (400 gr)

toz şeker

tarçın

un



HAZIRLANIŞI

Rulo hamurunu ikiye bölün. Birini 2 mm inceliğinde açın. Üzerine bolca tozşeker ve tarçın serpin. Hamurun uzun kenarlarından birisinden başlayarak ortasına gelinceye kadar rulo şeklinde sarın. Karşı kenarda da aynı işlemi yapın. İki taraftanda rulo yapılmış hamuru ters çevirip 0.5 cm kalınlığında dilimlere bölün. Kestiğiniz hamuru fırın tepsisine yan yatırıp dizin. Buzdolabında 25 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de yaklaşık 25 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.