ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Baharatlı Balkabaklı Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180872)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:12 AM

Baharatlı Balkabaklı Kek
 
Baharatlı Balkabaklı Kek

Malzemeler:


255 gr. balkabağı, kabukları soyulmuş

225 gr. un

1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım tatlı kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı toz tarçın

1 tatlı kaşığı toz muskat

1/4 tatlı kaşığı toz karanfil

250 ml. ayçiçek yağı

270 gr. toz şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

3 adet yumurta

1 yemek kaşığı esmer toz şeker
Yapılışı.


Balkabağını küp küp doğrayın. Küçük bir tencerenin içine koyun. Üzerine 60 ml. (1/4 cup) su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve balkabakları yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşayan balkabaklarını bir püre aletiyle ezin.

13 cm x 22 cm. ölçülerindeli kek kalıbını içini fırın kağıdıyla kaplayın. Fırını 160 derecede (turbo fanlı fırınlarda 140 derece) ısıtın.

Orta boy bir kasenin içine unu, kabartma tozunu, karbonatı, tarçını, muskatı ve karanfili koyun. Bu malzemeyi bir kenarda bekletin.

Büyükçe bir karıştırma kabına balkabağı püresini, ayçiçek yağını, toz şekeri ve tuzu koyun. Tel çırpıcıyla hafifçe karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyin. Yani şu şekilde: Önce birinci yumurtayı ekleyin ve tel çırpıcıyla biraz karıştırın. Sonra, ikinci yumurtayı ekleyin ve hamuru aynı şekilde tel çırpıcıyla karıştırıp, üçüncü yumurtayı ekleyin.

Bir köşede beklettiğiniz unlu karışımı, sıvı karışımın üzerine eleyin. Homojen bir biçimde karışana kadar karıştırın. Kek karışımını kek kalıbına boşaltın. Üzerine 1 yemek kaşığı esmer toz şekeri serpiştirin. Fırının orta rafında 50 - 55 dakika pişirin. Kekin ortasına temiz bir bıçak saplayarak, pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Pişen keki fırından çıkarın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirdikten sonra, fırın kağıdını soyun. Dilimleyerek servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.