![]() |
Ateş Topu
Ateş Topu Tarifi - Ateş Topu Nasıl Yapılır - Ateş Topu Malzemeleri
ATEŞ TOPU Malzemeler: 1 Tane hazır kek 1,5 Su bardağı su 1 Kg. süt 1 Su bardağı + 1 çorba kaşığı un 2 Kaşık toz badem 125 gram margarin 1 Su bardağı şeker 1 Yumurta sarısı 1 Limon kabuğu rendesi 1 avuç vişne 10 adet kayısı vanilya Sos Malzemesi: Yarım su bardağı su 2 Kaşık kakao 2 Kaşık şeker 2 Kaşık margarin Yapılışı: Kreması bilindiği gibi yapılır. Ocaktan almaya yakın yumurta sarısı, ocaktan alındıktan sonra margarin eklenir. Mikserle iyice karıştırılır. Diğer taraftan kek enine ikiye kesilir. İlk parçası büyük bir kasenin ortasına yerleştirilir. Üzerine kremamnın hepsi eklenir. Aralarına meyveler serpilir. Kremanın üzerine de kekin diğer kısmı konur. Buzdolabının alt gözünde bir gece bekletilir. Ertesi günü servis tabağına ters çevrilir. Sosu hazırlanır, pastanın üzerine dökülür ve servise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.