ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Marpizan Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180732)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:36 AM

Marpizan Pasta
 
Marpizan Pasta

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Kek Malzemeleri:

4 yemek kaşığı toz şeker

4 yumurta (sarısını ve bayazını ayırın )

4 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu


Krema İçin:


1 Kavanoz kestane şekeri püresi ( yada kestane şekeri 500 gr. )

2 Kare paket bitter çikolata


Kekin Hazırlanışı:


4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. Ayrı

bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir

başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın.

Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin.

unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.

Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. ( Karışım gözünüze az

gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın

tamamına karışımı yayın.) Önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri

kızarana kadar pişirin. ( Kek çabuk piştiği için başından

ayrılmayın! ) Kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt

yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine

ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. ( Keki sıkıca sararsanız

kek yırtılır. )

Daha sonra keki açıp içine kestaneli kremayı yayın ve yağlı kağıt

olmadan rulo yapıp üzerini marzipanlı hamur ile süsleyin...

Marzipanı istediğiniz renklerde alın ve merdane ile açıp pastayı sarın.

Geri kalan hamurlarıda şekillendirici kalıplarla kesip pastayı süsleyin...

Bu pastayı marzipansız yapmak içinde kestaneli karışımın yarısını içine

sürüp geri kalanını üstüne sürerek kaplayabilirsiniz.


Kestaneli Karışım:


2 kare bitter çikolatayı benmari usulü eritip içine kestane püresini karıştırın ve 10 dk. dinlendirip kullanın.

__________________


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.