![]() |
Krem Karamelli Kek
Krem Karamelli Kek Tarifi - Krem Karamelli Kek Nasıl Yapılır
Malzeme: Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak için) Krem karamel için 1/2 kg süt 3 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya limon kabuğu rendesi 4 yumurta Kek için 3 yumurta 1 subardağışeker 1,5 su bardağı un 4 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu Yapılışı: Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakın ve ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayın. (Kalıp yağlanmayacak) kelepçeli kalıp asla kullanmayınız ve benim gibi tabanı fazla girintili çıkıntılı kalıpta kullanmayın tabanı düz bir kalıpta nefis oluyor. Krem karamel için süte tüm malzemeleri katın ve mikserle güzelce çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın. Keki hazırlayın. Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin. Süt ve sıvıyağı katın. En son birlikte elediğiniz un,kakao,kabartma tozu karışımını da ekleyin ve keki de kalıba boşaltın. süttün içinde yüzen kek hamuru gibi tuhaf bir görüntü oluyor kafanızı takmayın fırına girince o görüntü kaybolacak yoğunluktan dolayı kek üste çkacak ve normal kek görüntüsü oluşacakPastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin veya tencerenin yarısına kadar sıcak su koyunki ben öyle yaptım içine oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175C’de pişirin. Fırına göre pişme süresi kekten daha uzun sürebilir (yaklaşık 50 dk da pişti)bir kürdanla kontrol edin. Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra mutlaka bir gece buzdolabında kalıbı içinde bekletin. Ertesi gün tabağa ters çevirin. kenarlarını bıçakla gevşetin isterseniz sıcaksu içine tabanını 2-3 dk koyun ki kendini kalıptan bıraksın afiyetle yiyin görüntüde tatda harika oluyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.