![]() |
Meyveli Yaz Pastaları
yaz meyveleri ile yaşpasta tarifleri
Meyveli kolay yaz pastası malzemeleri 4.5 çorba kaşığımargarin 500 gr kayısı 3 şeftali 2 armut 12 pötibör bisküvi 1 büyük acıbadem kurabiyesi 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı su 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı süt 3 yumurta 3 çorba kaşığı süt kreması 50 gr sade çikolata Meyveli kolay yaz pastası hazırlanışı Meyveli kolay yaz pastası: Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Şeftali ve armutları soyup küçük küçük doğrayın. 4 kaşık tozşeker ve 2 kaşık suyu tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak eritin. 4 kaşık margarini ve hazırladığınız meyveleri ekleyip 2 dakika daha pişirin. Meyveli karışımı derin bir kaba dökün. Limon kabuğu rendesi ve sütü ilave edin. Bisküvi ve badem kurabiyelerini robotta ezip 2 kaşık kadarını ayırın, kalanı meyveli karışıma ekleyip iyice karıştırın. 24 cm çapında yuvarlak kelepçeli kalıbı kalan Hüner?le yağlayın. Ayırdığınız 2 kaşık bisküvi ununu serpiştirin. Meyveli karışımı kaşık kaşık alarak üzerine eşit şekilde dökün. Yumurtaları kalan tozşeker ve süt kreması ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Kalıptaki karışımın üzerine gezdirerek döküp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Çikolatayı rendeleyip pastanın üzerini süsleyin. Dilimleyip servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Meyveli Yaş Pasta Tarifi Malzemeler 4 yumurta 3 ufak kahve fincanı şeker 3 ufak kahve fincanı un 1 paket kabartma tozu 2 paket krem şanti 1 paket muzlu puding 1 su bardağı soğuk süt ya da muzlu süt Hazırlanışı Yumurtayı, şekeri, unu ve kabartma tozunu karıştırarak bir kek hamuru hazırlayın ve hamuru 2 eşit parçaya bölüp 185 derecedeki fırında kapağını açmadan pişirin.. kekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın ve 2’sini de 1 su bardağı süt ile ıslatın. Aralarına muzlu pudingi sürün üzerini krem şanti ile süsleyip arzuya göre meyveleri dizin ve meyvelerin üzerine beyaz jole gezdirin.. Meyveli Pasta http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler : 1 adet hazır pandispanya 1 kutu Dr. Oetker Vanilyalı pasta kreması 1,5 su bardağı süt 50 gr. yumuşak margarin ya da tereyağı 1 çay bardağı damla çikolata çeşitli meyveler tart jöle Süsleme şekerleri Keki ıslatmak için; 1/2 su bardağı süt Yapılışı : Pandispanya katları soğuk süt ile ıslatılır. Çukur bir kapta margarin mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. 1,5 su bardağı süt ve Dr. Oetker vanilya aromalı krema karışımı eklenip, 2-3 dakika çırpılır. Pandispanyanın birinci katına hazırlanan kremanın yarısı sürülür. Vişne taneleri ve damla çikolata serpilip, diğer pandispanya katı ile kapatılır. Kalan kremanın bir kısmı ile pastanın yanları ve üzeri düzgünce sıvanır. Pastanın üzeri meyvelerle süslenir. Tart jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp meyvelerin üzerine gezdirilir. Artan krema krema pompasına doldurulur ve şekilli sıkılarak pasta süslenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.