ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalbimdesin Annecim (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180564)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:04 AM

Kalbimdesin Annecim
 
Kalbimdesin Annecim - Kalbimdesin Annecim Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :

3 Yumurta

1 Su B. Toz Şeker

Yarım Çay B. Su

1 Paket Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya

1,5 Su B. Söke Un

Kreması İçin:

3 Su B. Süt

1 Su B. Toz Şeker

3 Çorba K. Söke Un

1 Çorba K. Nişasta

1 Paket Vanilya

İç Harcı İçin:

Kestane

Üzeri İçin:

1 Paket Toz Şanti

1,5 Su B. Süt

Çilek

Kalpli Şekerler

Hazırlanışı

Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında çırpın. İyice köpürttükten sonra suyu ekleyin.

Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ayrı bir kapta harmanlayın ve karıştırma kabına ilave edin. Hazırlanan karışımı kalpli kek kalıbına dökün.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. 15 dakika sonra 160 dereceye indirin. Kreması için; tencereye sütü koyun. Şekeri koyup eriyene kadar karıştırın. Unu, nişastayı ve vanilyayı da ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Toz krem şantiyi ve sütü iyice çırparak, kabarana kadar köpürtün. Haşlanmış kestane içini doğrayıcıdan geçirin.


Pişen keki ilk sıcaklığı geçinde ikiye bölün. Alt katını tekrar kalpli kalıbın içine yerleştirin. Kremayı üzerine dökün ve spatulayla düzleyin. Kestaneyi kremanın üzerine dökün. Kekin üst katını kapatın. Krem şantiyi, şanti torbasına doldurun. Kalıbı çıkarın ve kremşantiyle pastanın her tarafını kaplayın.


Kalpli şekerlerleri pastanın ortasına dökün. Çilekleri doğrayın ve kalp şeklinde kenarlara dizerek süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.