![]() |
çıtır simit - alıntı degil her aksam kendim yapıyorum
1 kg un için ;
25 gram tuz 50 gram baklavalık yag 30 gram maya yapılışı : 1 kg unun içine yukarıdaki malzemeleri katıp yumusak olmayacak sekilde yoguruyosunuz . Yogurdugunuz hamuru parcalara ayırıyoruz. Daha sonra hamuru elimizle inceltip uzatıyoruz ve ortasından tutup kaldırdıgınızda 2 ucunu cevirerk ögrü sekline getiriyorsunuz ve 2 ucu birleştiriyorsunuz simit yuvarlak seklini aldı. Daha sonra bu simiti kaynayan pekmezin içine atıp 2-3 sanıye beklettikten sonra ( fazla beklerse hamur yumuşar ) cıkarıp susamın içine atıyorsunuz. Susamın içine attıgınız simite iyce susam yedirdikten sonra hamuru eşit hale getiriyorsunuz yanı kalın yerleri ince yerlere eşitliyorsunuz daha sonra 220 derecelik fırında 12 Dk pişirdinizmi yemeye hazır afiyet olsun http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.