![]() |
Leblebili Çıtır Kurabiye
Leblebili Çıtır Kurabiye Tarifi - Leblebili Çıtır Kurabiyenin Yapılışı - Leblebili Çıtır Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler: 1 paket margarin veya tereyağı(250 gr) 1/2 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı pudra şekeri+1 yemek kaşığı 1 su bardağı leblebi(toz haline getirilmiş) 1 su bardağı beyaz leblebi(sakızlı leblebi de deniliyor)(çok inceltilmeden çekilmiş) 1 yumurta beyazı 3 su bardağı un üzeri için:1 avuç beyaz leblebi Yapılışı: Leblebiyi kahve çekilen öğütücüde un haline getirin.Sakızlı leblebiyi de biraz dişe dokunur taneli olarak çekin. Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini,sıvıyağı,yumurta beyazını ve pudra şekerini karıştırıp,yavaş yavaş kabartma tozu ve vanilya ilave edilmiş unu yedirip,hamur haline getirin. İster çirkin kurabiye gibi elinizle koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla yerleştirin.İster küçük yuvarlak toplar yapıp, üzerine birar çıtır leblebi sıkıştırın. 175 ºC deki fırının orta kısmında çok hafif bembe renkte pişirin. Dilerseniz,pudra şekeri ve leblebi tozunu karıştırıp kurabiyelerin üzerine eleyebilirsiniz. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.