ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Mermer Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180320)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:44 AM

Mermer Kek
 
Mermer Kek Tarifi - Mermer Kek Yapılışı - Mermer Kek Nasıl Yapılır - Dr Oetker Mermer Kek

Malzemeler:

Beyaz hamur:


2 yumurta

3 yumurta sarısı

225 g (1¼ su bardağı) toz şeker

1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

250 g yumuşak margarin

50 g (½ su bardağı) Dr. Oetker Mısır Nişastası

275 g (2,5 su bardağı) elenmiş un 1 poşet

Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu


Çikolatalı hamur:


3 yumurta akı

170 g (1 su bardağı) toz şeker

135 g (1,5 su bardağı) öğütülmüş ceviz

80 g çikolata rendesi


Hazırlanışı:

2 yumurta ve 3 yumurta sarısını bir çırpma kabına alın, toz şekeri ilave edip iyice çırpın. Üzerine şekerli vanilin, margarin, nişasta, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın.


3 yumurta akını ayrı bir kaba alın ve 2 dakika çırpın. Toz şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. En son ceviz ve çikolata rendesini ekleyin ve kaşık ile karıştırın.


26 cm çapındaki kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın. Önce beyaz hamurun 1/3?ünü dökün ve yayın. Üzerine çikolatalı hamurun yarısını yayın. Bunun üzerine kalan beyaz hamurun yarısını yayın. Daha sonra kalan çikolatalı hamurun tamamını yayıp en üste kalan beyaz hamuru yayın. Böylece iki renk hamuru ardaşık olarak yaymış olacaksınız. Kalıbı fırının orta rafına koyun ve pişirin.


Elektrikli fırın ayarı:

Turbo pişirme: 150°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 60-65 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.