![]() |
Antepfıstıklı Pasta
Antepfıstıklı Pasta Tarifi - Antepfıstıklı Pasta Yapılışı - Antepfıstıklı Pasta Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemesi: Kek için; 3 adet yumurta 2 çay fincanı toz şeker 3 çay fincanı un 1 çay kaşığı vanilya İç kreması İçin; 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı süt 1 çay bardağı fındık (kavrulmuş) 1 çay bardağı Antep fıstığı 1 çay bardağı damla çikolata 1 çay bardağı meyve şekerlemesi Tarifi: • İyice çırptığınız yumurta ve tozşekere, içine vanilyası karıştırılmış unu ekleyip, kek hamurunu hazırlayın. • Hamuru 20 ve 30 cm çapında yağlanmış iki kalıba paylaştırıp, 170 derecede pişirin. • Büyük keki henüz sıcakken derin, yuvarlak bir kaseye döşeyin. • Krem şantiyi ve sütü çırpın. • Katılaşınca fındık, fıstık, damla çikolata ve meyve şekerini karıştırıp, kekin üstüne doldurun. • Küçük keki üzerine kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin. • Toz şeker, nişasta, kakao, neskafe ve suyu karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin. • Ilınıncaya dek mikserle çırpın. • Buzdolabında bekleyen keki servis tabağına çevirin. • Üzerine bu sosu dökerek servis yapın. Hazırlama Süresi: 40 Pişirme Süresi: 50 Kişi Sayısı: 10 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.