ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kirazlı Haşhaşlı Patsa (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180245)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:57 AM

Kirazlı Haşhaşlı Patsa
 
Kirazlı Patsa Tarifi - Haşhaşlı Patsa Yapılışı - Pastalar Kekler Ve Kurabiyeler

Yarım su bardağı haşhaş tohumu

Yarım su bardağı sıcak su

10 çorba kaşığı tereyağı

Bir su bardağından bir parmak

eksik tozşeker

1 paket vanilya

6 adet yumurta

Yarım paket kabartma tozu

125 gram toz badem

3 su bardağı kiraz suyu

1 paket vanilyalı puding

400 gram kiraz


Haşhaş ve sıcak suyu bir kaba alarak kısık ateşte koyulaşana dek karıştırın. Koyulaştığında ocaktan alıp süzgece aktararak soğumaya bırakın. Tereyağı, tozşeker ve vanilyayı birlikte çırpın. Tozşeker eridiğinde yumurta sarılarını teker teker karışıma ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Ardından toz badem ve soğuttuğunuz haşhaşı yavaş yavaş ve biraz toz bademden biraz haşhaştan ilave edin. Başka bir kapta yumurta aklarını kar halini alana dek elinizle karıştırarak çırpın. Çırptığınızda haşhaşlı hamura ilave edin. Hamuru 25 cm çapındaki, yağlı kağıtla kapladığınız kalıba dökün. 175 derecede 5 dakika ısıtılmış firma yerleştirin. 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Kiraz suyunu vanilyalı puding ile koyulaşıncaya kadar pişirin. 5 dakika karıştırıp soğuması için kenara alın. Kirazları pasta kekinin üzerine yerleştirin. Onların da üzerine hazırladığınız kremayı döküp dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.