ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Havuçlu Ve Ananaslı Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180209)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:03 AM

Havuçlu Ve Ananaslı Kek
 
Havuçlu Ve Ananaslı Kek Tarifi - Havuçlu Ve Ananaslı Kek Hazırlanışı- Pişirme Talitmatları

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

* 2 su bardağı un

* 2 su bardağı rendelenmiş havuç

* 1 su bardağı hindistan cevizi

* 1 su bardağı dövülmüş ceviz

* 2 tatlı kaşığı karbonat

* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 2 tatlı kaşığı tarçın

* 1 + dörtte üç su bardağı toz şeker

* 1 su bardağı sıvı yağ

* 3 adet yumurta

* 1 tatlı kaşığı vanilya

* 1 kutu (~240 gram) konserve ananas parçaları


Hazırlanması:

* Fırını 175 C’ye getirin. 22×33 cm boylarındaki fırın kabını yağlayın veya yağlı kağıt serin. (Büyük boy dikdörtgen borcam da olur.)

* Unu, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp şekeri, yağı, yumurtayı ve vanilyayı ekleyin.

* Tahta bir kaşıkla hepsini karıştırın. (Mikser kullanırsanız kek çökebilir.) Havucu, hindistan cevizini, dövülmüş cevizi ve ananasları ekleyip kaşıkla karıştırın.

* Karışımı kaba dökün. Fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilıtıp sade olarak veya dilerseniz krema ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.