![]() |
Havuçlu Ve Ananaslı Kek
Havuçlu Ve Ananaslı Kek Tarifi - Havuçlu Ve Ananaslı Kek Hazırlanışı- Pişirme Talitmatları
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: * 2 su bardağı un * 2 su bardağı rendelenmiş havuç * 1 su bardağı hindistan cevizi * 1 su bardağı dövülmüş ceviz * 2 tatlı kaşığı karbonat * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 tatlı kaşığı tarçın * 1 + dörtte üç su bardağı toz şeker * 1 su bardağı sıvı yağ * 3 adet yumurta * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1 kutu (~240 gram) konserve ananas parçaları Hazırlanması: * Fırını 175 C’ye getirin. 22×33 cm boylarındaki fırın kabını yağlayın veya yağlı kağıt serin. (Büyük boy dikdörtgen borcam da olur.) * Unu, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp şekeri, yağı, yumurtayı ve vanilyayı ekleyin. * Tahta bir kaşıkla hepsini karıştırın. (Mikser kullanırsanız kek çökebilir.) Havucu, hindistan cevizini, dövülmüş cevizi ve ananasları ekleyip kaşıkla karıştırın. * Karışımı kaba dökün. Fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilıtıp sade olarak veya dilerseniz krema ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.