![]() |
Çikolatalı Pandispanya Keki
çikolatalı pandispanya keki - pandispanya keki nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler · 4 Adet Yumurta · 1 Su Bardağı Toz Şeker · 1 Su Bardağı Un · 1 Su Bardağı Yoğurt · 2 Yemek Kaşığı Kakao · ½ Su Bardağı Sıvı Yağ · 1 Paket Kabartma Tozu · 1 Paket Vanilya · 80 Gr. Sütlü Çikolata · 80 Gr. Bitter Çikolata Yapılışı Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. · Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın. Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur) Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Siz fırınınızın performansına göre 45. dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.