![]() |
Frenk Üzümlü Çikolatalı Tart
Frenk Üzümlü Çikolatalı Tart Tarifi - Frenk Üzümlü Çikolatalı Tart Yapılışı - Frenk Üzümlü Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır - Oktay Usta Frenk Üzümlü Çikolatalı Tart
Malzeme Listesi 1,5 Su B. Un 1 Çay B. Pudra Şekeri 2 Çorba K. Tereyağı 1 Çay K. Kabartma Tozu 1 Pk. Vanilya Dolgusu İçin: 2 Su B. Krema 2 Çorba K. Esmer Şeker 1 Çorba K. Tereyağı 150 Gr. Bitter Çikolata Üzeri İçin: 1 Kase Köpürtülmüş Şanti Rende Çikolata Frenk Üzümü Hazırlanışı: Dolgusu için, kremayı küçük bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Tereyağı ve toz şekeri ekliyoruz. Tahta bir kaşık ile karıştırıyoruz. Krema iyice kaynadıktan sonra altını kapatıp bitter çikolatayı ekliyoruz. Çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz. Eridikten sonra kremayı ılımaya bırakıyoruz. Tart hamuru için, unu, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz. Ortasına havuz açıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını ortasına koyuyoruz. Bir çay bardağı suyu azar azar dökerek hamuru yoğuruyoruz. Hamuru bütün bir şekilde merdane ile açıp yağlanmış tart kalıbının tabanına koyuyoruz. Kalıbın dışında kalan hamurları bıçak ile kesiyoruz. Çatalla hamurun muftelif yerlerine delikler açıyoruz kabarmaması için. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Pişen tart fırından çıkıp soğuduktan sonra ılıyan kremasını üzerine döküyoruz. Dolgusunun donması için buzlukta en az 2-3 saat bekletiyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.